top cover
Minecraft >

Min server kan ikke starte

Offentliggjort 18. juni 2018 2555 visninger Minecraft

Hvis din server ikke kan starte, så er der et par ting du kan prøve for at få serveren til at kører igen, før du kontakter supporten.

Et af de tegn på at den server har svært ved at starte op, kan være at du som på billedet nedenfor, har prøvet at trykke på start, men ligemeget hvad står den stadig i "Error"

Opdater serveren

Det sker at der bliver lavet ændringer i startup filerne til serveren, og ved at gå ind på kontrolpanelet og trykke på "Opdatering".

Herinde vælger du den version som du allerede har din server på, og trykker på "Installer".

Dette vil gå ind og opdaterer serverens filer med de rigtige rettigheder mm. derefter kan du prøve at starte din server igen.

Forkert format i json filer

Json filer bliver brugt i mange aspekter i Minecraft, blandt andet til at gemme brugere som er op, men også dem som er blevet banned fra serveren.

Hvis man har en server som ser ud til at starte op, men pludselig står i status "Error" kan det være flere forskellige ting. En af disse kan være hvis man manuelt har ændret i nogle json filer.

For at se om dette faktisk er problemet åbner vi "Web konsol" hvor vi kan se noget lignende som på billedet nedenfor

Her ser vi at der står:

com.google.gson.JsonParseException: com.google.gson.stream.MalformedJsonException: Use JsonReader.setLenient(true) to accept malformed JSON at line 1 column 2 path $[0]

Dette betyder at serveren har problemer med at læse json filerne.

Derfor går vi tilbage til kontrolpanelet hvor vi trykker på "konfigurations filer"

Her ser vi at der findes flere forskellige json filer, hvoraf fejlen kan ligge i en af dem.

Går vi f.eks. ind i banned-players.json, kan vi se at der står [testbruger] som vist nedenfor

Dette er ikke korrekt json format, og derfor vælger vi at nulstille filen, hvilket vi gør ved at slette det eksisterende, der stod i filen, og i stedet skrive [] i filen.

Derefter skal du gemme filen, og derefter skulle du kunne starte din server.

Andre problemer

Skulle ingen af disse løsninger afhjælpe problemer er du meget velkommen til at ringe direkte til vores support telefon, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig

left-arrow Gå tilbage til videnscenteret

Skribent

Mikkel Christensen

Ejer

Mikkel er en af de 2 partnere i Swifthosting ApS og er med til den daglige drift. Mikkels' speciale ligger indenfor håndtering af industrielle kunder samt regnskab og ikke mindst gameservere.

vagttelefon

24/7 vagttelefon

Kun i tilfælde af servernedbrud eller andre former for nedbrud.

+45 71 99 38 28

vagttelefon

Henvendelser

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 24 timer. Der kan dog være enkelte sager, som kræver længere behandlingstid.

vagttelefon

Hold dig opdateret

Følg vores Facebook-side og hold dig opdateret på driftsstatus, guides, samt spændende konkurrencer og andre nye tiltag.

Følg på Facebook right-arrow